تفاوت پروفیل صنعتی سنگین و سبک در کاربرد و ویژگی چه می‌باشد؟

تفاوت پروفیل سبک و پروفیل سنگین

امروزه هر کجا که می‌رویم، می‌توانیم انواع مختلفی از فلزات و فرآورده‌های فلزی را مشاهده کنیم. فلزات به شکل‌های مختلفی در زندگی روزمره ما کاربرد دارند و هر کدام از آن‌ها، به یک شیوه تولید می‌شوند. از پرکاربردترین فرآورده‌های فلزی، می‌توان به پروفیل‌ها اشاره نمود. در این بخش، قصد داریم به تفاوت پروفیل صنعتی سنگین و سبک بپردازیم پس با ما همراه باشید.

پروفیل صنعتی سنگین چیست؟

پروفیل صنعتی سنگین، نوعی پروفیل فلزی است که از مقاومت و استحکام بسیار زیادی برخوردار است. این نوع پروفیل که با نام پروفیل صنعتی ساختمانی نیز شناخته می‌شود، در صنایع سنگین کاربردهای بسیار زیادی دارد و از اهمیت بسزایی در سازه‌های عظیم برخوردار است. پروفیل‌های صنعتی سنگین در بازار از قیمت نسبتا بالایی برخوردار هستند؛ به همین دلیل، باید برای خرید این نوع پروفیل، به نکات ضروری توجه بسزایی داشته باشید.

مشخصات پروفیل صنعتی سبک

برای آن که بتوانید تفاوت پروفیل صنعتی سنگین و سبک را به خوبی درک کنید، بایستی اطلاعات دقیقی راجع به مشخصات آن‌ها داشته باشید. پروفیل صنعتی سبک نیز از انواع پروفیل‌های پر کاربرد و پر استفاده در صنایع سبک و کوچک است. این نوع پروفیل، با ضخامت‌های مختلفی تولید شده و به بازار عرضه می‌شود. خوب است بدانید که پروفیل‌های صنعتی سبک به صورت شاخه‌های 6 الی 12 متری تولید می‌گردند. این محصول، تحمل چندانی در برابر فشار و حرارت ندارد؛ از این رو، کاربران هنگام استفاده از این نوع پروفیل باید به محدودیت‌ها توجه بسزایی داشته باشند.

پروفیل سبک

تفاوت‌های پروفیل صنعتی سنگین و سبک

تفاوت پروفیل صنعتی سنگین و سبک در چهار عامل کاربرد، ویژگی و خصوصیات، مقاومت و استحکام و فرآیند تولید خلاصه می‌شود. طبق نظر متخصصان و کارشناسان، باید هنگام خریداری و استفاده از این نوع پروفیل‌ها، به تفاوت آن‌ها توجه بسزایی داشته باشید. البته بهتر است قبل از خرید پروفیل صنعتی سبک و سنگین، با افراد کاربلد در این زمینه مشورت کنید.

1-کاربرد

عمده تفاوت پروفیل صنعتی سنگین و سبک، در کاربرد آن‌ها است. همانطور که اشاره شد، پروفیل‌های سبک از ضخامت کم و پروفیل‌های سنگین از ضخامت و استحکام بالایی برخوردار هستند. از این رو، متخصصان برای پروژه‌های عظیم از پروفیل‌های سنگین و پروژه‌های کوچک و متوسط، از پروفیل‌های سبک استفاده می‌نمایند. از مهم‌ترین کاربردهای پروفیل سبک صنعتی، می‌توان به ساخت درب و پنجره، انواع چهار چوب درب، تولید دوچرخه و موتور سیکلت، ساخت لوازم خانگی و قطعات خودرو اشاره نمود. اما فراموش نکنید که پروفیل‌های سنگین صنعتی، طیف گسترده‌تری از صنایع مختلف را پوشش می‌دهند؛ تولید اسکلت‌های بزرگ و عظیم، ساخت پل و سد، ساخت انواع شاسی و قطعات خودروهای سنگین و باری از کاربردهای مهم پروفیل سنگین صنعتی محسوب می‌شوند.

2-ویژگی‌ها و خصوصیات

یکی دیگر از تفاوت‌های پروفیل سنگین و سبک، در ویژگی و خصوصیات آن‌ها منتهی می‌شود. از مهم‌ترین تفاوت فیزیکی این دو پروفیل، می‌توان به ضخامت آن‌ها اشاره نمود. پروفیل‌های سنگین نسبت به سبک، از ضخامت بیشتری برخوردار هستند. علاوه بر آن، پروفیل‌های سبک با استفاده از ورق‌های روغنی یا سفید تولید می‌شوند در حالی که متخصصان برای ساخت پروفیل سنگین، از ورق سیاه استفاده می‌کنند. به خاطر داشته باشید که هر دو پروفیل از خاصیت جوش پذیری بسیار خوبی برخوردار هستند. البته مقاومت پروفیل سنگین در برابر خم کاری نسبت به پروفیل سبک بیشتر است. ناگفته نماند که خصوصیات لوله بدون درز و پروفیل سنگین صنعتی تقریبا مشابه هستند.

3-مقاومت و استحکام

از دیگر بخش‌های تفاوت پروفیل سنگین و سبک، می‌توان به مقاومت و استحکام آن‌ها اشاره نمود. پروفیل سنگین، از تحمل بسیار بالایی در برابر شکستگی، فشار، وزن بالا و دمای زیاد برخوردار است. البته فراموش نکنید که پروفیل‌های سبک، نسبت به سنگین تحمل کمتری نسبت به فشار، وزن و دمای بالا دارند. اما میزان مقاومت این دو پروفیل در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی، تقریبا یکسان است.

4-فرآیند تولید

پروفیل سبک، به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم تولید می‌شود؛ در شیوه اول، متخصصان این نوع پروفیل را با فشار و حرارت بالا از قالب‌های مخصوص عبور می‌دهند و سپس با استفاده از دستگاه‌های مخصوص فرکانس، لبه‌های آن را صاف نموده و جوشکاری می‌کنند. در شیوه دوم نیز متخصصان پس از شکل دادن به ورق روغنی، لبه‌های آن را به صورت دستی صاف و جوشکاری می‌نمایند.

اما شیوه تولید پروفیل سنگین صنعتی متفاوت است؛ متخصصان برای تولید این محصول، ورق سیاه را درون قالب‌های مخصوص می‌گذارند و با استفاده از دستگاه پرس، به ورق شکل می‌دهند. پس از آن، با استفاده از دستگاه‌های مخصوص، سطوح پروفیل را صاف می‌کنند و برجستگی‌ها را از بین می‌برند. در مرحله آخر نیز لبه‌های پروفیل از داخل توسط دستگاه‌های مخصوص جوشکاری می‌شوند.

تفاوت پروفیل صنعتی سنگین و سبک در قیمت

یکی دیگر از بخش‌های تفاوت پروفیل صنعتی سنگین و سبک، قیمت آن‌ها است. البته بهتر است بدانید که قیمت این محصولات با توجه به عواملی همچون وزن، ضخامت، طول شاخه، کیفیت و برند محاسبه می‌شود. ناگفته نماند که نوسانات بازار نیز در تعیین قیمت پروفیل‌های سبک و سنگین نیز نقش دارند. پروفیل‌های صنعتی سنگین نسبت به سبک، از قیمت بالاتری دربازار برخوردار هستند.

پروفیل سنگین

خرید پروفیل صنعتی سبک و سنگین

همانطور که در بخش‌های قبل اشاره شد، باید هنگام خرید پروفیل صنعتی سبک و سنگین به نکات ضروری توجه بسزایی داشته باشید. فراموش نکنید که بهتر است این نوع پروفیل‌ها را به صورت نو خریداری نمایید و از خرید پروفیل‌های استوک خودداری کنید. شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت آرسینکو ، برای خرید پروفیل صنعتی سبک و سنگین به صورت آنلاین یا حضوری اقدام کنید و لذت ببرید.

کلام آخر

قبل از آن که بخواهید برای خریداری پروفیل سنگین یا سبک اقدام نمایید، پیشنهاد می‌شود اطلاعاتی راجع به خصوصیات و نوع کاربرد آن‌ها کسب کنید. برای انجام این کار، می‌توانید با کارشناسان و متخصصان فروشگاه اینترنتی ما مشورت نمایید.

sepehr kashoie
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *