فولاد ST37

یکی از پر استفاده‌ترین فولادها در صنایع مختلف و ساختمان‌سازی، فولاد ST37 است. خواص این آلیاژ فولادی به گونه‌ای است که استفاده از آن در ساخت و ساز محصولات مختلف، کاربرد دارد. این فولاد با این که از نظر بسیاری در دسته فولاد ساختمانی قرار می‌گیرد اما در صنایع مختلف هم کاربردهای گسترده‌ای دارد. در ادامه، با کاربرد و ویژگی‌های این فولاد آلیاژی، بیشتر آشنا می‌شویم.

فولاد ST37

جهت خرید، سفارش و یا مشاهده قیمت روزانه لوله، ورق و یا مقاطع فولادی از پیش ساخته شده آلیاژ st37 با کارشناسان شرکت آرسینکو در تماس باشید.

ویژگی‌های فولاد ST37

استحکام کششی بالا و خاصیت جوشکاری خوب، از جمله خواص اصلی این فولاد است. این محصول را در بازار، با نام فولاد نرمه هم می‌شناسند. چرا که درصد کربن پایینی دارد و سختی آن، نسبت به سایر آلیاژها کاهش می‌یابد. البته همین مورد، سبب می‌شود تا شکل‌پذیری آن، به میزان قابل توجهی خوب باشد.

قیمت فولاد آلیاژی

البته شکل‌پذیری سرد این فولاد پایین است و از این لحاظ، می‌توان آن را در دسته‌ی فولاد گرمکار قرار داد. مقاومت مکانیکی بالا باعث شده است تا محصولاتی که از جنس این آلیاژ فولادی ساخته می‌شوند، از عمر مفید بالاتری برخوردار باشند.

جدول مفاهیم پیشوند در استاندارد DIN 17006

پیشوند مفهوم
RO مناسب برای ساخت لوله‌های درزدار
Z مناسب برای کشش براق
K مناسب برای شکل دهی غلتکی سرد
Q مناسب برای خمکاری و لبه دار کردن با کار سرد
R فولاد اکسیژن زدایی شده
W فولاد ساخت و ساز دانه ریز مقاوم در دمای پایین
T فولاد ساخت و ساز دانه ریز برای دمای کاری پایین
P مناسب برای فورج قالب بسته

خواص مکانیکی فولاد ST37

استحکام کششی نهایی این فولاد همانطور که از نام آن مشخص است به طور طبیعی 37 کیلوگرم بر میلی‌متر مربع، برابر با 363 مگاپاسکال است. عملیات حرارتی، عملیات فولادسازی و سخت کاری سطحی از عواملی هستند که می‌توانند استحکام و خواص دیگر فولاد ST37 را تغییر دهند. مشخصات شیمیایی و مکانیکی این آلیاژ مطابق با استاندارد DIN EN 10025-2 به شکل جدول زیر است.

ضخامت mm حداقل تنش تسلیم (MPa) استحکام کششی (MPa) طول شکستگی
16 mm 225-235    
3 mm   360-510, 340-470  
1.5 mm

2.00

2.50

2.99

    16-17-18-19-24

تنش نهایی و تنش تسلیم فولاد ST37

عددی که دهنده میزان تنش نهایی فولاد ST37 است که یکای آن کیلوگرم بر میلی‌متر مربع تعریف می‌شود. تنش تسلیم فولاد St37 معادل 24۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع بوده و میزان تنش نهایی آن معادل 3700 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع می‌باشد.

خرید فولاد الیاژی

سختی فولاد st37

فولاد St37 از دسته فولادهای کم کربن است که با نام فولاد نرمه در بازار شناخته می‌شود، از آنجایی که درصد کربن پایین است دارای استحکام متوسطی هستند و بیشتر در صنعت ساختمان سازی و انواع مقاطع فولادی همچون تیرآهن، میلگرد، ورق، پروفیل، ناودانی و نبشی هستند.

استیل و فولاد آلیاژی

همچنین از آنجایی که کربن موجود در فولاد‌ها باعث سختی بیشتر و خواص جوش پذیری مطلوب تر می‌شود، سختی فولاد St37 ماکزیمم 120 برینل می‌باشد و همین مساله موجب شده در صنایع سنگین کمتر از این فولاد استفاده شود.

از طرفی میزان کربن کم موجب شده تا خواص شکل پذیری و جوش پذیری آن نسبت به فولادهای رقیب بهبود یابد. این فولاد در مقایسه با فولادهای کم کربن عملیات گرمایی ناپذیر با 06/0 تا 1/0 درصد کربن دارای استحکام و سختی بیشتر ولی شکل پذیری سرد کمتر هستند.

اگرچه استحکام این فولادها را می‌توان با آبدهی و بازپخت افزایش داد اما این فرایند اقتصادی نیست. برای این منظور این فولادها کربوره می‌شوند و به طور سطحی سخت می‌شوند.

قیمت محصولات فولاد آلیاژی ایران

آنالیز فولاد ST37

ترکیب شیمیایی این فولاد در جدول زیر آمده است، فولاد St37 به دلیل داشتن مقداری از فلزات منگنز و سیلیسیم دارای خاصیت ماشین‌کاری می‌باشد، که در ساخت قطعات مورد نیاز در صنایع بتوان با استفاده از عملیات حرارتی و ماشین‌کاری، خواص مکانیکی فولاد را افزایش داد.

منگنز در فولاد با گوگرد ترکیب شده و از تشکیل FaS که ترکیب ترد و نامطلوب است جلوگیری می‌کند.

مس Cu نیتروژن N فسفر P گوگرد S منگنز Mn سیلیسیم Si کربن C
0.6 0.014 0.045 0.045 1.5 0.19

با در نظر گرفتن فولاد ST37 به شکل ورق، مقدار تنش تسلیم و کربن در درصد ترکیب شیمیایی برای ضخامت برابر یا کمتر از 16 میلی‌متر و مقدار استحکام کششی برای ضخامت کمتر از 3 میلی‌متر محاسبه شده است.

سخت کاری فولاد ST37

کربن دهی یکی از مهم‌ترین فرایندهای سخت کاری است که هدف از آن، بهبود خواص مکانیکی فولاد St37 است. از جمله این خواص می‌توان افزایش سختی سطح و بالا رفتن مقاومت در برابر سایش را نام برد.

قیمت روز ورق آلیاژی

میزان کربن موجود در سطح، طی فرآیندی کربن دهی که پیش‌تر به آن اشاره شد بین 8/0 تا 9/0 درصد است. بالا رفتن این میزان از کربن موجب ایجاد بافتی لایه‌ای در سطح فولاد St37 شده و بدین ترتیب باعث کاهش سختی فولاد، برخلاف هدف اصلی کربن دهی، می‌شود.  

عملیات حرارتی فولاد ST37

یکی دیگر از عملیات‌هایی که بر روی فولاد St37 انجام می‌شود، عملیات حرارتی با هدف سخت کاری می‌باشد. در این روش فولاد St37 را تا رسیدن به دمایی بیشتر از دمای بحرانی حرارت داده و پس از آن برای مدت زمانی تقریبا طولانی آن را در دمایی ثابت حفظ می‌کنند.

در گام بعدی فولاد St37 موجود را با توجه به نوع استفاده از فولاد و یا درصد سختی آن، در محلول آب و روغن و یا آب و نمک قرار می‌دهند.

اعداد ۱تا ۳ بعد از فولاد ST37 به چه معناست؟

در برخی موارد اعداد 1 تا 3 بعد از نام فولاد St37 قرار می‌گیرد که به منظور رده بندی کیفیت فولاد است، برای مثال درجه 1 برای کارهای معمولی(عموما نوشته نمی‌شود)، درجه 2 برای کارهای مهم و درجه 3 با خلوص بیشتر و خواص جوشکاری خوب در کارهای مهم بخصوص استفاده می‌شود.

در واقع، عدد بزرگ‌تر بیانگر شرایط بهینه فولادسازی و کاهش عناصر مضر است. فولادهای درجه 3 الزامات سخت گیرانه‌ای در قبال شکست ترد دارند و باید ترکیب شیمیایی و اکسیژن زدایی آن‌ها به نحوی باشد که بتوانند در آزمون ضربه، انرژی ضربه مناسبی طبق استاندارد در دماهای زیر صفر درجه سانتی‌گراد داشته باشند.

در فولادهای درجه 2 نیازی به رعایت این الزامات نیست و انرژی ضربه آن‌ها در دمای 20+ درجه سانتی‌گراد اندازه گرفته می‌شود. طبق استاندارد DIN 17100 مقدار عناصر کربن، فسفر، گوگرد و نیتروژن در ترکیب شیمیایی درجه 3 نسبت به درجه 2 کمتر است.

این موضوع خواص کاربری فولاد به خصوص خواص مقاومت به ضربه و جوشکاری آن را بهبود می بخشد. عموما از فولاد St37با درجه 2 در صنعت استفاده می‌شود.

استانداردهای فولاد ST37

طبق استاندارد آلمانی DIN 17100، فولادSt37 به ST37-2، UST37-2، RSt37-2 و ST37-3 تقسیم می‌شود. مشخصه جدید طبق استاندارد EN 10025-2 2004 فولاد St37 مطابق S235 و مشخصه جدید St37-2 مطابق S235JR (1.0038) می‌باشد.

کاربرد فولاد ST37

خاصیت جوشکاری مناسب و سختی متوسط، باعث شده است تا کاربرد اصلی این فولاد، مخصوصا میلگرد ST37 ، در صنایع ساختمان‌سازی باشد. اما در صنایع گوناگون هم می‌توان رد پای استفاده از این فولاد را مشاهده کرد. استفاده از این فولاد، در ساخت ورق سیاه هم کاربرد دارد. برای همین در بازار، ورق سیاه را با نام ورق ST37 هم می‌شناسند.

خرید فولاد ST37

با توجه به نوسانات قیمت ارز، قیمت فولاد ST37 نیز به صورت دائم در نوسان است. برای دریافت قیمت به روز و اطلاعات تکمیلی، می‌توانید با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید. همچنین در صورتی که قصد خرید مقاطع مختلف این فولاد را دارید، می‌توانید به صفحات اختصاصی هر کدام مراجعه کنید.

یکی از میلگردهای پر استفاده در صنایع ساخت و ساز عمرانی، میلگرد ST37 است. این میلگرد که در دسته‌ی میلگردهای آلیاژی فولاد دسته‌بندی می‌شود، با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، می‌تواند مقاومت سازه‌ها را به طرز قابل توجهی افزایش دهد. در ادامه درباره‌ی ویژگی‌ها و کاربردهای این محصول بیشتر صحبت می‌کنیم.

مشخصات میلگرد ST37

تولید این محصول با استفاده از روش نورد گرم انجام می‌گیرد. ST37 از جمله آلیاژهای کربنی فولاد می‌باشد. برای همین استحکام و مقاومت بالایی در برابر فشار دارد. انواع این محصول، به صورت آجدار و هندسی در بازار مشاهده می‌شود.

از لحاظ ظاهری، خرید و فروش میلگرد ST37، به صورت شاخه‌های ۶ و ۱۲ متری در بازار انجام می‌گیرد. از لحاظ وزنی، وزن میلگرد ST37 ۱۲ متری از ۵ کیلوگرم آغاز شده و در بعضی موارد، به ۱۲۰ کیلوگرم هم می‌رسد. قطر این محصول نیز از ۸ تا ۴۰ میلی‌متر متغیر است.

این محصول، از لحاظ روش تولید، مشابه میلگرد ST52 است. اما تفاوت آن‌ها، در میزان کربن مورد استفاده‌ی آن‌ها است. میزان کربن بیشتر نوع ST52 باعث می‌شود تا استحکام بیشتری داشته باشد.

کاربرد میلگرد ST37

افزایش مقاومت بتن، بهبود خواص مکانیکی و مسلح کردن ساختمان، از جمله کاربردهای اصلی این میلگرد آلیاژی در صنایع ساخت و ساز عمرانی می‌باشد. همچنین استفاده از انواع ساده‌ی میلگرد ST37، برای شفت در قسمت‌های مختلف ساختمان رایج است.

البته در بعضی موارد، استفاده از آن به عنوان نمای ساختمان هم دیده شده است. خواص مکانیکی مختلفی که برای انواع این محصول وجود دارد، اصلی‌ترین عامل تعیین‌کننده در نوع کاربرد آن است.

قیمت میلگرد ST37

مانند همه‌ی محصولات مشابه، قیمت دقیق این محصول، به ابعاد فیزیکی آن، مانند وزن، طول، عرض و ضخامت بستگی دارد. از طرفی دیگر، تولیدکننده‌های زیادی هم برای این محصول در بازار وجود دارند که شرکت‌های ایرانی و خارجی را شامل می‌شوند. هر کدام از این برندها، قیمت‌های مختلفی برای محصول خود ارائه می‌دهند.