جوشکاری فولاد گرمکار به چه صورت است و در کجاها کاربرد دارد؟

جوشکاری فولاد گرمکار

یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که همیشه پیش روی متخصصان و کارشناسان است، جوشکاری فولاد گرمکار می‌باشد. فولاد گرمکار، از انواع فولادهای بسیار مستحکم و مقاوم محسوب می‌شود و از کاربردهای زیادی در صنایع مختلف برخوردار است. امروزه خوشبختانه به لطف علم و فناوری، می‌توان با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته و مدرن، سطوح فولاد گرمکار را در کمترین زمان ممکن به یکدیگر جوش داد. در این بخش، قصد داریم به فرآیند و نکات جوشکاری این نوع فولاد بپردازیم پس با ما همراه باشید.

فولاد گرمکار چیست و چه خصوصیاتی دارد؟

پیش از آن که بخواهیم به فر آیند و نکات جوش فولاد با درجه گرمکار بپردازیم، باید اطلاعاتی راجع به خصوصیات آن داشته باشیم. این نوع فولاد، از پر استفاده‌ترین فلزات در صنایع تولیدات ابزار و قطعات صنعتی به شمار می‌آید. فولادهای گرمکار، می‌توانند گرما را تا 540 درجه سانتی گراد تحمل کنند. البته به خاطر داشته باشید که تحمل بالا در برابر ساییدگی، خوردگی و شکستگی موجب افزایش فروش چندین برابری این نوع فولاد شده است. علاوه بر آن، فولادهای گرمکار با گریدهای مختلف، در بازار از قیمت مناسب و مقرون به صرفه‌ای برخوردار هستند.

 

جوشکاری فولاد گرمکار

بسیاری از کاربران با این سوال مواجه می‌شوند که تفاوت فولاد گرمکار و فولاد سردکار چیست؟ بخش عمده تفاوت این دو فولاد، در میزان مقاومت و تحمل آن‌ها در فشار و دما است. فولادهای گرمکار می‌توانند تا 700 درجه سانتی گراد گرما را تحمل کنند در حالی که حداکثر تحمل دمای فولاد سردکار بین 200 الی 280 درجه سانتی گراد می‌باشد.

فرآیند جوشکاری فولاد گرمکار

برای جوشکاری فولاد گرمکار، باید مراحل خاصی را پشت سر بگذارید تا بتوانید دو سطح آن را به بهترین شکل ممکن به یکدیگر متصل کنید. خوب است بدانید که عدم رعایت نکات جوش این نوع فولاد، موجب ترک خوردن و از بین رفتن سطوح آن می‌گردد. برای انجام این کار، می‌توانید از افراد کاربلد و با تجربه در این زمینه نیز کمک بگیرید.

1-تمیزکاری سطح مورد نظر

در مرحله اول، باید سطوح را از هرگونه چربی و آلودگی پاک کنید. برای انجام این کار، می‌توانید از اسیدهای مخصوص و شوینده‌های خاص استفاده نمایید. تمیزکاری سطوح فولاد قبل از جوشکاری، موجب افزایش چندین برابری استحکام جوش می‌گردد. پس از شستشوی سطح، باید با استفاده از برس سیمی آلودگی‌های برجسته از جمله رسوبات و زنگ‌ها را از بین ببرید. پس از آن، می‌بایست با یک سنباده محل جوشکاری را زبر و پرداخت نمایید تا الکترود جوش به خوبی بر روی آن‌ها قرار گیرد. بهتر است پس از سنباده کاری، مجددا سطوح فولاد را با اسید شستشو دهید تا غبار ناشی از سنباده و برس سیمی به طور کامل از بین بروند.

2-حرارت دادن سطوح جوشکاری

در مرحله دوم جوشکاری فولاد گرمکار، باید سطوح را با استفاده از سری هوا، به خوبی حرارت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند. حال سوال اینجاست که حرارت دادن سطوح، چه تاثیری در جوشکاری دارد؟ حرارت دادن سطوح فولاد، موجب بهبود فر آیند جوشکاری و استحکام بیشتر فولاد می‌گردد. از این رو، اگر سطوح را قبل از جوشکاری حرارت ندهید، ممکن است رسوبات جوش پس از مدت کوتاهی ترک خورده و از بین بروند. خوب است بدانید که اگر دمای سطح فولاد پیش از جوش به 400 درجه سانتی گراد برسد، الکترود به خوبی بر روی آن قرار گرفته و فرآیند جوشکاری به بهترین شیوه، شکل می‌گیرد.

3-استفاده از الکترود مناسب

طبق نظر متخصصان و کارشناسان، تابحال هیچگونه الکترودی مخصوص جوش فولاد قالب پلاستیکی تولید نشده است. اما این امر بدان معنا نیست که جوش فولاد گرمکار امری ناممکن است؛ شما می‌توانید با استفاده از الکترودهای موجود در بازار، سطوح این نوع فولاد را به بهترین شکل جوشکاری کنید. البته باید هنگام خریداری الکترود، به کاتالوگ آن توجه بسزایی داشته باشید. بهتر است بدانید که الکترود مناسب جوشکاری این فولاد، می‌بایست از مقاومت بالایی در برابر حرارت، فشار و عوامل فرساینده برخوردار باشد. پیشنهاد می‌شود قبل از خریداری الکترود مخصوص جوشکاری فولادهای گرمکار، با افراد کاربلد و متخصص در این زمینه مشورت کنید.

نکات جوشکاری فولاد گرمکار

4-جوشکاری و در نهایت حرارت دادن مجدد

در مرحله چهارم جوشکاری فولاد گرمکار، باید دستگاه‌های مورد نظر را آماده کنید. برای انجام این کار، باید از دستگاه‌هایی همچون ترانس جوش، سری هوا و کپسول گاز CO و دستگاه فرز و تراش را به همراه داشته باشید. در فرآیند جوشکاری این نوع فولاد، باید نهایت دقت خود را به کار بگیرید و تمامی سطوح خالی را با استفاده از جوش پر کنید. پس از جوشکاری، می‌بایست با استفاده از سری هوا سطح جوش را حرارت دهید تا چسبندگی سطوح نسبت به یکدیگر بیشتر شود. پس از اتمام فرآیند جوشکاری، اجازه دهید تا سطوح به طور کامل خنک شوند و سپس با استفاده از یک برس سیمی، رسوبات باقی مانده را از روی جوش‌ها پاک کنید.

نکات جوشکاری فولاد گرمکار

همانطور که در قسمت‌های قبل اشاره شد، باید هنگام جوش فولادهای گرمکار مراحل خاصی را پشت سر بگذارید. اما باید حین جوشکاری این نوع فولاد به نکات خاصی نیز توجه داشته باشید؛ از مهم‌ترین نکات جوشکاری فولاد، می‌توان به استفاده از الکترود مناسب اشاره نمود. لازم به ذکر است که شما نمی‌توانید از هر الکترودی برای جوش فولاد گرمکار استفاده کنید. علاوه بر آن، نباید پس از اتمام فرآیند جوشکاری با استفاده از آب سرد سطوح را خنک نمایید؛ این امر موجب ترک خوردن جوش‌های موجود بر روی سطوح می‌گردد.

خرید وسایل مورد نیاز جوشکاری فولاد گرمکار

برای آن که بتوانید به بهترین شکل ممکن فرآیند جوشکاری فولاد گرمکار را صورت دهید، باید ابتدا وسایل مورد نیاز را خریداری کنید. برای انجام این کار، شما نیاز به یک سنباده مخصوص، برس سیمی دستی یا برقی، الکترود جوش و اسید شستشو خواهید داشت. جهت خریداری فولاد گرمکار و وسایل مورد نیاز برای جوشکاری سطوح آن با قیمتی بسیار مناسب و کیفیتی باور نکردنی، پیشنهاد می‌شود به یکی از بهترین فروشگاه‌های اینترنتی آهن آلات یعنی آرسینکو مراجعه فرمایید.

کلام آخر

جوشکاری اصولی و دقیق فولاد گرمکار، موجب افزایش چندین برابری مقاومت آن در برابر فشار، ضربات، حرارت و شکستگی می‌گردد. اما به خاطر داشته باشید که باید طبق مراحل و نکات ذکر شده پیش بروید تا بتوانید دو سطح فولاد را به بهترین شکل به یکدیگر متصل کنید.

sepehr kashoie
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *