
در دنیای مدرن امروزی، کمتر صنعتی وجود دارد که با پروفیلها سرو کار نداشته باشد. پروفیلها به شکلهای مختلفی وارد بازار میشوند و هر کدام از آنها، مختص یک صنعت هستند. از انواع پر استفاده و پر فروش پروفیلها در صنایع سنگین و عظیم، میتوان به پروفیل صنعتی سنگین اشاره نمود. در ادامه با ما همراه باشید تا با این نوع پروفیل صنعتی بیشتر آشنا شوید.
پروفیل صنعتی سنگین
پروفیل صنعتی سنگین، در دسته پروفیلهای ضخیم و مستحکم قرار میگیرد. این نوع پروفیل، از مقاومت بسیار بالایی دربرابر فشار، حرارت و عوامل فرساینده برخوردار است. این نوع پروفیل، با استفاده از ورقهای سیاه ضخیم تولید میشود. خوب است بدانید که در برخی از کشورها، پروفیلهای صنعتی سنگین را با نام پروفیل ساختمانی نیز میشناسند. البته تاریخ تولید این نوع پروفیل، به گذشتههای بسیار دور باز میگردد؛ شما میتوانید با بررسی سازههای قدیمی عظیم از جمله انواع سد و پلها، رد پای پروفیلهای صنعتی سنگین را به خوبی مشاهده نمایید.
خصوصیات پروفیلهای صنعتی سنگین
همانطور که در قسمت قبل ذکر شد، پروفیلهای صنعتی سنگین از ضخامت بسیار زیادی برخوردار هستند. ضخامت بالای این نوع پروفیل، سبب کاهش محدودیت برای جوشکاری سطوح آن گشته است. البته بهتر است بدانید که این نوع پروفیل با ضخامتهای 100 الی 400 میلی متر با شاخههای 6 الی 18 متر با توجه به نیاز مشتریان تولید شده و وارد بازار میشوند. ناگفته نماند که این نوع پروفیل همانند پروفیل صنعتی سبک به دو صورت نورد سرد و نورد گرم تولید میگردد.
کاربردهای پروفیل صنعتی سنگین
پروفیل صنعتی سنگین، در اکثر سازههای بزرگ کاربرد دارد. البته ضخامت زیاد و وزن بالای این نوع پروفیل، موجب شده تا کاربران نتوانند از آن برای پروژههای کوچک استفاده نمایند. بهتر است بدانید که عمده تفاوت پروفیل صنعتی سنگین و سبک ، در کاربرد آنها است.
1-ساخت ابرسازهها
اگر به بدنه و بخشهای زیرین سازههای بزرگ از جمله پلها، سدها، ساختمانهای بسیار بلند و برجها دقت کنید، میتوانید وجود پروفیلهای صنعتی سنگین را احساس نمایید. پروفیلهای سنگین به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار و فرسایش، برای ساخت انواع ابرسازهها مورد استفاده قرار میگیرند.
2-تولید دستگاههای صنعتی
دستگاههای صنعتی بزرگ نیز با استفاده از پروفیلهای سنگین صنعتی تولید میشوند. متخصصان برای ساخت شاسی و اسکلت اصلی دستگاههای صنعتی بزرگ و انواع ماشین آلات کشاورزی و راه سازی، از این نوع پروفیل استفاده مینمایند. البته فراموش نکنید که ساخت ماشین و دستگاههای صنعتی کوچک با استفاده از پروفیلهای سنگین صنعتی، امکان پذیر نیست.
3-ساخت بیلبوردهای بزرگ شهری
از دیگر کاربردهای پروفیل سنگین صنعتی، میتوان به ساخت بیلبوردهای بزرگ شهری اشاره نمود. بیلبوردهای شهری و تابلوهای تبلیغاتی بزرگ، از وزن بالایی برخوردار هستند و طبیعتا، نیاز به پایههایی مقاوم و بسیار محکم دارند. از این رو، کارشناسان برای طراحی و اجرای بیلبوردهای بزرگ شهری، از پروفیلهای سنگین صنعتی استفاده مینمایند.
4-ساخت اسکلت سوله
آیا تا به حال به این موضوع اندیشیدهاید که سولههای عظیم صنعتی، چگونه ساخته میشوند؟ امروزه متخصصان با استفاده از پروفیل صنعتی سنگین و کنار یکدیگر قرار دادن آنها، اسکلت سوله را میسازند و پس از آن، دیوارهها و سقف را با ورق صنعتی ، میپوشانند.
5-تولید تجهیزات نظامی
شاید این مسئله کمی برایتان عجیب باشد؛ اما جالب است بدانید که برخی از تجهیزات نظامی نیز با استفاده از پروفیلهای صنعتی سنگین ساخته میشوند. متخصصان با استفاده از این نوع پروفیل، تجهیزات و سازههایی از جمله اسکلت دیوارههای بتنی، برجکها و پایه سلاحهای عظیم را میسازند.
6-صنعت خودروسازی سنگین
یکی دیگر از کاربردهای پروفیل سنگین صنعتی، ساخت قطعات مربوط به خودروهای سنگین و باری است. در شرکتهای بزرگ، با استفاده از این نوع پروفیل انواع تریلرها، شاسی، قطعات مربوط به سیستم تعلیق و …. ساخته میشوند. البته خوب است بدانید که برخی از قطعات خودروهای سبک از جمله موجگیرها نیز با استفاده از پروفیلهای صنعتی سنگین تولید میگردند.
مزایا و معایب پروفیل صنعتی سنگین
از مهمترین مزایای پروفیل صنعتی سنگین، میتوان به جوشکاری آسان و بدون دردسر سطوح آن اشاره نمود. کاربران میتوانند با استفاده از انواع دستگاههای جوش، اتصالاتی را بر روی سطح این نوع پروفیل قرار دهند. علاوه بر آن پروفیلهای سنگین صنعتی از طول عمر و مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند.
یکی از معایب پروفیلهای صنعتی سنگین، عدم قابلیت خم کاری و برش آسان آن است. علاوه بر آن، این نوع پروفیل در بازار از قیمت بسیار بالایی برخوردار میباشد.
قیمت پروفیل سنگین صنعتی
همانطور که در بخشهای قبل ذکر شد، پروفیلهای سنگین صنعتی به صورت شاخهای با ضخامتهای مختلف تولید شده و به بازار عرضه میشوند. به گویشی دیگر، قیمت این نوع پروفیل با توجه به عواملی همچون ضخامت، طول شاخه و کیفیت آن تعیین میگردد. البته نرخ ارز و نوسانات بازار نیز تاثیر بسزایی را بر روی قیمت این محصول ایفا میکنند. جهت استعلام قیمت دقیق این محصول پر کاربرد، میتوانید با کارشناسان و متخصصان مجموعه ما از طریق پلهای ارتباطی زیر، در ارتباط باشید.
خرید پروفیل صنعتی سنگین
قبل از خرید پروفیل صنعتی سنگین، باید برای استعلام قیمت آن از مراکز معتبر اقدام کنید. اگر به دنبال راهی هستید تا بتوانید این نوع پروفیل را با قیمتی بسیار مناسب و کیفیت بی نظیر خریداری کنید، پیشنهاد میشود به فروشگاه آرسینکو مراجعه فرمایید. البته قبل از خرید این محصول، بهتر است با کارشناسان و متخصصان با تجربه مشورت نمایید تا بتوانید خریدی سودمندانه را تجربه کنید.
کلام آخر
جهت خرید پروفیلهای صنعتی سنگین، باید به نکات ضروری توجه بسزایی داشته باشید. ناگفته نماند که نباید به هیچ عنوان، این نوع پروفیل را به صورت استوک خریداری نمایید. پس از خریداری پروفیلهای صنعتی سنگین، پیشنهاد میشود آنها را در محیط مناسبی نگهداری کنید.