برخی از کاربردهای صنعتی، مانند قطعهسازی، نیاز به استفاده از لولههایی دارند که استحکام زیادی داشته باشند. این ویژگی، میتواند با افزایش ضخامت دیوارههای لوله برآورده شود. چنین لولههایی، در بازار معمولا با نام لوله صنعتی گوشتدار شناخته میشود. این لولهها، بر خلاف دیگر انواع موجود در بازار، با واحد میلیمتر اندازهگیری میشوند. برای همین، زیرمجموعهی لوله میلیمتری محسوب میشوند. در ادامه، با ویژگیها و کاربردهای این محصول، بیشتر آشنا میشویم.
ویژگی های لوله گوشتدار صنعتی
از جمله ویژگیهای این دسته از لولههای مانیسمان، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاوم نسبتا خوب در برابر دماهای بالا و پایین
- قابلیت انعطاف پذیری نسبتا خوب توسط ماشین آلات صنعتی
- مقاومت نسبتا قوی در برابر انواع مواد مخرب شیمیایی(اسیدها و بازها)
- مقاوم در برابر عوامل اصطکاک فیزیکی همچون سایش
- قابلیت ماشینکاری، رزوه، تراش و تبدیل به چرخدنده
- مقاومت فوق العاده در برابر انواع فشار(از این رو در صنایع نفت و گاز از آن استفاده میشود.)
- هیدرولیک صنعتی
مشخصات فنی لوله گوشتدار صنعتی
ضخامت زیاد دیواره، باعث میشود تا نتوان این لولهها را با جوشکاری تولید کرد. برای همین، همهی لولههای گوشتدار موجود در بازار، بدون درز هستند و در دستهی لوله مانیسمان قرار میگیرند.
جنس این لولهها، میتواند از آلیاژهای فولادی گوناگونی باشد. این لولهها، معمولا از فولادهای عملیات حرارتی، تولید میشوند. اکثر جنسهای موجود در بازار، از آلیاژهای CK15 و CK22 ساخته میشوند. البته میتوان لولههای فولادی دیگری مانند لوله فولاد CK45 پیدا کرد. همهی این لولهها با استفاده از روش نورد گرم تولید شدهاند. برخی از آلیاژهای به کار رفته در لوله گوشتی مانیسمان صنعتی بدون درز عبارتند از:
- ASTM A234 Gr WP5, WP9, WP11
- ASTM A335 Gr p1, p5, p9 ,p11
- ASTM A182 Gr F5, F9, F11
- ورق MO40
- ورق CK45
- A333
- A179
- A106
تولید لوله گوشتدار صنعتی
این محصولات، از روش نورد گرم تولید شده و طی این فرآیند، شمشهای فولادی از گریدهای مختلف متناسب با نیاز، توسط کوره حرارت داده شده تا به حالا نرم شده در آینده. سپس توسط سیخهایی این شمشها با قلطکهای صنعتی ماشینکاری میشوند و در نهایت برش میخورند و تبدیل به محصول نهایی میگردند.
از نورد گرم برای تولید محصولات با ضخامت بالا و از نورد سرد برای تولید محصولات با ضخامت کمتر استفاده میشود. هزینه تولید محصولات نورد سرد به مراتب بیشتر از نورد گرم بوده چرا که طی این فرایند، یک مرحله بیشتر از نورد گرم تولید محصول به طول میآنجامد و بایستی پس از نورد گرم، محصول به سردخانههای خاصی منتقل شده تا به قطر دلخواه برسند.
لازم به ذکر است که محصولات نورد سرد کیفیت ساخت بالاتری نسبت به نورد گرم دارند. اما روش القای الکتریکی از همه روشها کیفیت بیشتری دارد، ولی هزینه نهایی به مراتب خیلی بیشتر است. از این رو تولید لوله گوشتدار صنعتی با روش القایی فقط به صورت سفارشی قابل انجام است.
نکته:
در روش القای الکتریکی، قطر کم و قطر زیاد هر دو قابل تولید هستند اما هزینه نهایی به سبب کیفیت ساخت بالاتر به مراتب بیشتر خواهد شد.
ابعاد لوله گوشتدار
در بازار، لولههای گوشتدار را معمولا با تفاوت اندازهی قطر داخلی و خارجی میشناسند. برای مثال، لولهای که قطر داخلی آن، ۱۰۰ میلیمتر و قطر خارجیاش، ۱۴۰ میلیمتر باشد، با نام لوله گوشتدار ۲۰ میل شناخته میشود. کمترین سایز لولههای گوشتدار، ۲۰ در ۱۰ است که ضخامتی ۵ میلیمتری دارد.
لولههای گوشتی، از ۳/۸ اینچ شروع شده، و در برخی موارد قطر آن به بیش از ۲۴ اینچ افزایش مییابد. در فهرست زیر برخی از ابعاد تولید شده این محصول توسط کارخانجات را جمع آوری کردهایم:
- لوله گوشتدار ۴۹ به ۸۹
- ۹۳ به ۱۳۳
- ۶۰ به ۱۲۰
- ۷۰ به ۱۴۰
- ۸۰ به ۱۴۰
- ۲۰ به ۴۰
- ۲۰ به ۳۰
جوشکاری با لوله گوشتدار
واضح است که این لولهها، تحمل بالایی در برابر فشار دارند. اما امکان خوردگی بخش بیرونی آنها وجود دارد.
ماشینکاری لوله صنعتی گوشتدار
لولههای صنعتی گوشتدار، قابلیت ماشینکاری دارند. یعنی میتوانید با عملیات ماشینکاری، آنها را به شکل دلخواه در آورد. با توجه به کاربرد بیشتر این لوله در قطعهسازی، قابلیت جوشکاری با این لولهها به مراتب، مطلوب است.
همچنین ضخامت بالا، سبب میشود تا امکان نشتی از این لولهها، نزدیک به صفر باشد. عمر مفید بالا، از دیگر ویژگیهای مثبت این دسته از لولههای صنعتی است.
تولیدکنندگان لوله صنعتی ضخیم
تقریبا همهی لولههای گوشت دار موجود در بازار ایران وارداتی هستند. اکثر اجناس موجود، از کشورهای چین، روسیه و اوکراین وارد ایران میشود. البته برخی از تولید کنندگان داخلی نیز لوله گوشتدار با ضخامتهای مورد نیاز داخل را تولید میکنند. در فهرست زیر نام این تولیدکنندگان داخلی، لیست شده است:
- کارخانه فولاد سمنان
- کارخانه پروفیل سپنتا
- کارخانه فولاد سازی اهواز
کاربردهای لوله صنعتی گوشتدار
این لولهها، قیمت نسبتا بالایی دارند. وزن نسبتا بالای آنها هم باعث شده است تا استفادهی آنها فقط در صنعت باشد. این لولهها، در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کاربرد زیادی دارند. همچنین در انتقال سیالات با فشار بالا از این لولهها استفاده میشود. برخی از کاربردهای عمومی لوله گوشتدار، در فهرست زیر جمع آوری شده است:
- انتقال مواد شیمیایی نظیر نفت و گاز با قدرت و فشار به شدت بالا
- ساخت رینگهای صنعتی
- تولید سیلندرهای صنعتی
- تولید لولههای پلیمری
- ساخت انواع چرخدنده
- صنعت خودروسازی
- اتصالات قوی برای فاضلابهای شهری(اتصالات حساس و اساسی)
- توپ و سلاحهای کشتار جمعی مانند ضد هواییها و لوله تانکها و موارد نظامی مشابه
- ماشین آتش نشانی جهت شلیک آب با قدرت و دقت بالا به سمت محل آتش سوزی
- اتصالات حمل مواد شیمیایی با طول بسیار زیاد(انتقال گاز و مواد سوختی مهم از محل استخراج به سمت محل مصرف)
قیمت لوله گوشتدار صنعتی
با توجه به این که اکثر این لولهها وارداتی هستند، قیمت آنها، وابستگی زیادی به نوسانات ارزی دارد. همچنین قیمت آن بر اساس معیارهای جنس لوله و ضخامت آن متفاوت است. برای همین، با توجه به شرایط کشورمان، قیمت این لولهها، تغییرات زیادی دارد.
در صورتی که قصد خرید لوله گوشتدار صنعتی را دارید و یا هر سوالی در مورد لوله گوشتدار دارید، میتوانید با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید. البته همانطور که پیشتر گفتیم، قیمت این لولهها بسته به قطر و ضخامت آن، آهن بیشتری نیاز داشته و در نتیجه وزن بیشتری خواهند داشت.
پس در انتخاب بهترین گزینه مورد نیاز بسته به پروژهتان، از متخصصین ما بصورت رایگان مشاوره بگیرید تا با کمترین هزینه، بیشترین بهره را ببرید.
لوله گوشتدار
نمایش 1–30 از 261 نتیجه
