تسمه فابریک

تسمه‌ها، مقطع‌هایی به شکل چهارگوش از فولاد هستند که در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تسمه‌ها با روش‌های مختلفی تولید می‌شوند که باعث می‌شود هر کدام ویژگی‌های مخصوص به خود را داشته باشد. یکی از این روش‌های تولیدی، نورد است که با استفاده از آن، می‌توان تسمه فابریک را تولید کرد. در ادامه، با ویژگی‌های این تسمه و کاربردهای آن بیشتر آشنا می‌شویم.

تفاوت تسمه فابریک با تسمه ماشینکاری و تسمه نوردی

دو مورد از تسمه‌های دیگری که در بازار محصولات فولادی طرفداران زیادی دارند، تسمه ماشینکاری و تسمه نوردی است. اولی که با روش ماشینکاری تولید می‌شود و معمولا ابعاد دقیق‌تری هم نسبت به فابریک دارد. اما تسمه نوردی هم مانند فابریک ، با استفاده از روش نورد گرم تولید می‌شود. اما تفاوت این دو نوع تسمه، یکی در مواد اولیه و دیگر در جزئیات فرآیند تولیدی است. در تسمه نوردی از ضایعات آهن برای تولید محصول استفاده می‌شود. اما در تسمه دیگر، شمش‌های آهنی وارد دستگاه نورد شده و تبدیل به محصول نهایی می‌شوند.

همچنین بر خلاف روش تولید تسمه نوردی، در تسمه فابریک، خط تولید اتوماسیون بیشتری دارد و کاربرد اپراتور در آن کمتر است.

کاربردهای تسمه

این تسمه هم نوعی پروفیل محسوب می‌شود، کاربردهای زیادی در صنعت ساختمان و دیگر صنایع ساخت و ساز دارد. برای همین است که استفاده از آن را در طیف گسترده‌ای از زمینه‌های صنعتی می‌بینیم. برخی از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • صنایع بسته‌بندی
  • ساخت تیرچه‌های فولادی
  • ساخت تیرآهن‌هایی که با روش جوشکاری لیزری تولید می‌شوند

قیمت تسمه فابریک

در صورتی که قصد خرید تسمه فابریک داشته باشید، احتمالا قیمت یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار روی تصمیم شما خواهد بود. ضخامت و عرض محصول، یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت نهایی این تسمه است. با توجه به این که قیمت فولاد، به شدت وابسته به نوسانات نرخ ارز است، قیمت تسمه هم به شدت تغییر می‌کند.